Led Modüllerin Gelişimi

Led Modüllerin Gelişimi

Led’ler 2000 öncesinde, 1900’lerin sonlarına doğru hızlı bir gelişim göstermişlerdir ve 2000 sonrasında altın çağını yaşamaya başlamışlardır.

Led’ler 1900’lü yılların başında Rusya’da bulunmuş olmasına rağmen, 1900’lü yılların yarısına gelindiğinde Amerika tarafından uygulanabilen bir bileşen (elektronik) haline getirilmiştir.

Led üzerine çok farklı sayıda araştırmalar ve çalışmalar yapılmasıyla birlikte ilk ciddi meyvesini 2014 yılında Nobel ödülüne layık görülen 3 farklı bilim insanı ile almıştır. Bu bilim adamları Hiroshi Amano, Shuji Nakamura ve Isamu Akasaki’dir. Bu bilim adamları aynı zamanda ışık yayan diyotu yani ledi bulan kişiler olarak bilinmektedirler.

Bu 3 Japon bilim adamına göre Ledler yüksek parlaklığa ulaşmalarının yanında çevre dostu olmaları ile de ön plana çıkmışlardır.

Günümüze baktığımıza  ledler aydınlatma ve reklam alanının tamamında kullanılıyor ve özellikle  aydınlatmada tasarruf sağlamasıyla çok fazla tercih ediliyor.

Bilim otoritelerine göre 2023 yılına gelindiğinde dünyada kullanılan aydınlatma sistemlerinin %80’den fazlasını ledler oluşturacaktır.

Ledajans firması olarak www.ledajans.com sitemizde tanıttığımız ürünlerin tamamı dijital reklama yönelik olan ürünlerdir ve yine tamamında  ledler kullanılmaktadır. Ledlerin gelişmesi ile beraber 3 in1 dediğimiz SMD yani yüzey montajlı (Surface-Mount Device) ledler ile üretilmiş led modüller daha fazla tercih edilmiştir.

www.ledarabul.com adlı sitemizde ise led modüller ve led ekran yapımında gerekli olan her türlü ana ve yan ürün tanıtımı ve satışı yapılmaktadır. Bunlardan başlıcaları led Modüller, led Paneller, power supply (adaptör, güç kaynağı), kontrol kartları ve cnc kabin ile kasalardır.

Taha Dış Ticaret Anonim Şirketimiz; bu yıl yeni bir yapılanmaya giderek www.ledajans.eu sitesi ile Belçika ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın tamamına hitap edecek ve yine başlıca ürünün led olacağı, led modül (led modüle) , Led ekran (led screen) , kayan yazı (moving sign), adaptör (power supply), cnc kasa (led cabinet) , kontrol kartlarının (control cards)  satışını yapacaktır.

Şirketimiz; led modül alanında GKGD firmasının ürettiği ürünlerin 2 yıldır Türkiye ve Almanya Distribütörüdür.

Ayrıca Şirketimiz; Youyi marka güç kaynakları (power supply), novastar kontrol kartları, linsn kontrol kartları, huidu kontrol kartları ve tf serisi kontrol kartlarının tamamının ithalatını kendisi yapmakta ve satmaktadır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Teklif Al / Ekran Fiyatı Hesapla