Led Ekranların Çalışması

Ledler üretim maliyetleri açısından LCD ekranların üretiminden daha düşük olmasından dolayı led daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır.

Ledler hem ticari alanda hem de aydınlatma ve dekoratif amaçlı evsel ortamlarda kullanılmaktadır.

Evsel ve ticari kullanım için farklı led ekran konfigürasyonları vardır.

Tam dizi  en çok aranan led arka aydınlatma türü olmakla beraber  en pahalı yöntemdir, daha dinamik renkler ve aydınlatma sağlayan daha tutarlı bir ışık üretmek için ledleri eşit olarak dağıtır. Bazı tam dizi led ekranlar, daha geniş ve daha derin bir renk aralığı sağlayan renkli ledler de kullanır.

Doğrudan Aydınlatmalı en uygun fiyatlı yapılandırmadır ve en az miktarda led kullanır. Daha büyüktürler ve ayrı ayrı kontrol edilemezler, bu da daha az karmaşık görüntü sağlayabilecekleri anlamına gelir. Bununla birlikte, daha yüksek tanımın o kadar önemli olmadığı daha büyük, daha uygun fiyatlı ekranlar için mükemmeldirler. Ekranın arkasında daha büyük ledlere ve difüzörlere uyması için gereken alan göz önüne alındığında, bu ekranların oldukça derin olma eğiliminde olduğunu unutmayın.

Kenar aydınlatması  led ekranın en yaygın şekli. Aslında, oturma odanızda oturan TV’nin bu yapılandırmayı kullanması olasıdır. Bu ledleri yalnızca ekranın kenarlarına yerleştirerek ekranların çok daha ince olmasını sağlar. Tam diziye göre daha az led olduğundan, ekranınız doğru şekilde yapılandırılmadıysa dinamik aydınlatmayla ilgili sorun yaşayabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Teklif Al / Ekran Fiyatı Hesapla